I Porše osumnjičen da je nameštao testove o emisiji štetnih gasova

Nemački istražitelji ispituju sadašnje i bivše radnike Poršea, među kojima i članove upravnog odbora, u sklopu šire istrage o manipulacijama emisijama štetnih gasova, saopšteno je iz Kancelarije tužilaštva u Štutgartu.
I Porše osumnjičen da je nameštao testove o emisiji štetnih gasova
Foto: Pixabay
U raciji na deset Poršeovih lokacija u Bavarskoj i Baden-Virtembergu učestvovalo je oko 160 policajaca, saopšteno je iz Kancelarije u Štutgartu, gde je i sedište Poršea koji je u vlasništvu Folksvagena.
 
"Među trojicom osumnjičenih je i jedan član upravnog odbora i jedan član višeg rukovodstva u Porše AG. Treći osumnjičeni više nije zaposlen u Poršeu", dodaje se u saopštenju.
 
Ta kompanija je osumnjičena za prevaru i lažno oglašavanje vezano za sistem kontrole emisije gasova u dizel putničkim automobilima, tvrde tužioci.
 
Nemački Folksvagen je pre više od dve i po godine priznao manipulacije na testovima merenja emisije štetnih gasova u SAD, ali je i dalje "pod lupom" vlasti, kao i neki njegovi brendovi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija