Etihad u gubitku drugu godinu zaredom

Aviokompanija Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata imala je u 2017. gubitak od 1,52 milijarde dolara, uprkos blagom povećanju prihoda u odnosu na prošlu godinu.
Etihad u gubitku drugu godinu zaredom
Foto: Pixabay (Endi Bej)
Kompanija je prošle godine smanjila flotu sa 119 na 115 aviona, a prevezla je oko 18,6 miliona putnika, otprilike isto kao 2016. Prihod Etihada je u prošloj godini porastao na 6,1 milijardi dolara sa 5,9 milijardi, koliko je iznosio 2016. 
 
Kompanija je danas saopštila da se suočila s velikim povećanjem cene goriva i troškovima povezanim s upravljanjem kompanijama Al Italija i Er Berlin. 
 
Etihad je sa 49 odsto udela suvlasnik Er Srbije, a Vlada Srbije poseduje 51 odsto kapitala te kompanije. Prema nezvaničnim informacijama, Etihad namerava da se povuče iz menadžmenta u Er Srbiji i da upravljanje kompanijom prepusti Vladi Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija