Počeo štrajk u Rajaneru, piloti u pet država obustavili letove

Piloti irske niskotarifne avio-kompanije Rajaner u pet evropskih zemalja stupili su danas u štrajk, što je primoralo avio-kompaniju da otkaže 400 letova.
Počeo štrajk u Rajaneru, piloti u pet država obustavili letove
Foto: Pixabay
Štrajk 480 pilota u Nemačkoj, u organizaciji sindikata Kokpit, počeo je jutros u tri sata, a iz sindikata poručuju da neće obnoviti rad sve do subote, u 2.59 časova ujutru, prenosi agencija AP.
 
Štrajkovi su planirani i u Švedskoj, Irskoj, Belgiji i Holandiji.
 
Iz Rajanera navode da će preko 2.000 letova, ili 85 odsto od planiranih, biti normalno realizovano, i da je za oko 55.000 putnika pogođenih štrajkovima, ponuđen povraćaj novca ili mogućnost promene termina leta.
 
Piloti traže nove ugovore s većom platom i boljim uslovima rada. Rajaner leti u 37 zemalja i prevozi 130 miliona putnika godišnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.