Katar spasava tursku liru

Predstavnici centralnih banaka Turske i Katara potpisali su Sporazum o 15 milijardi dolara investicija.
Katar spasava tursku liru
Foto: Pixabay
Zbog pogoršanih odnosa sa Amerikom, lira je od početka godine oslabila gotovo 40 odsto prema dolaru. Ipak, turska kriza ne predstavlja rizik za nemačku ekonomiju, poručuje Berlin posle spekulacija da bi i on mogao priteći u pomoć Ankari.
 
Napadi na tursku ekonomiju ne razlikuju se od napada na našu zastavu ili na naš poziv na molitvu, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.
 
Cilj aktuelne krize lire je, napominje, da Turska i njen narod padnu na kolena i da postanu taoci, prenosi Rojters. "Oni koji misle da će Turska kapitulirati zbog deviznog kursa uskoro će uvideti da su pogrešili", poručio je Erdogan.
 
Uzdržao se od direktnog imenovanja bilo koje zemlje ili institucije, ali je, kako podseća Rojters, u prošlosti često za rasprodaju nacionalne valute krivio jedan lobi za kamatne stope koji deluje "u senci", kao i zapadne agencije za ocenu kreditnog rejtinga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija