Gorenje proizvodnju svih frižidera seli u Valjevo

Kompanija "Gorenje" će od 1. januara naredne godine proizvodnju svih frižidera i posebnu liniju ugradnih frižidera preseliti iz Velenja u Valjevo.
Gorenje proizvodnju svih frižidera seli u Valjevo
Foto: Pixabay
"Sa kompanijom Hisense Group kao većinskim vlasnikom očekuje se proširenje proizvodnih kapaciteta, do milion dodatno proizvedenih frižidera, što otvara prostor i za upošljavanje 200 do 300 novih radnika", navodi portal eKapija pozivajući se na sagovornika iz "Gorenja".
 
Kako navode, sa kineskim Hisensom se očekuje i pristup novim tržištima i novim distribucionim kanalima, kao i podsticaj razvoju novog proizvodnog portfolija. 
 
Prema ranijim informacijama iz medija, prodaja slovenackog "Gorenja" Kinezima ne bi trebalo da zabrinjava oko 3.000 zaposlenih u Srbiji. Kako su za "Blic biznis" ranije rekli u sedištu "Gorenja" u Sloveniji, zaposlene u njihovim fabrikama u Srbiji očekuju proširenje proizvodnje i nova zapošljavanja. 
 
Kako navodi list, čelnici "Gorenja" su tražili od nadležnih u Srbiji informacije o potrebnim dozvolama za dogradnju fabrike u Valjevu.
  • Milovan Trajkov

    13.09.2018 02:42
    irig
    ma da sa 21.500 dinara mesecno sa normom koju 80% njih nemoze na napravi itd.
    A prodaju po bivsim ruskim drzavama ajoj...bio u Tajikistanu sva oprema Gorenje.
    Zalosno kako su prodali Titovu tvornicu u Titovom velenju i kako su zamenili ime u Velenje.
    Sramota da vas bude i decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.