Mali: Za Srbiju nastupa zlatno doba

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su rezultati srpske ekonomije impresivni, da će penzioneri od 1. oktobra imati nikad veće penzije i da će plate u javnom sektoru do kraja godine biti povećane.
Mali je za RTS rekao da su svi ekonomski pokazatelji dobri i da to daje optimizam da se ide dalje, ali da se mora raditi pametno kako bi životni standard građana bio bolji i kako bi se minimalna zarada izjednačila sa minimalnom potrošačkom korpom.
 
Ponovio je da je stopa rasta BDP u prvih šest meseci 4,9 odsto, da je stopa nezaposlenosti 11,9 odsto, da je učešće javnog duga u BDP-u ispod 60 odsto, ali da se teži da bude ispod 50 odsto.
 
"To su ozbiljni rezultati, imamo suficit u budžetu već drugu, treću godinu za redom", rekao je Mali i dodao da je 1,4 milijarde evra investicija u prvih šest meseci što je 15,6 odsto više nego prošle godine.
 
Mali je kazao da se borba za smanjenje nezaposlenosti i povećanje rasta BDP-a nastavlja.
 
"Za Srbiju nastupa zlatno doba... Stižemo i prestižemo i zemlje u okruženju. Približavamo se okvirima da prosečna plata bude 500 evra", kazao je Mali.
 
Govoreći o minimalnoj ceni rada, Mali je rekao da je sa 143 povećana na 155 dinara po satu i da je više usmerena na zahteve sindikata, a ne poslodavaca.
  • sendvicar

    17.09.2018 17:30
    U redu je ako neki politicar smatra da nam moze biti malo bolje. Ali, kako je uvredljiva izjava da nam nastupa zlatno doba !!! Jos me jedino zanima, ako neko moze da me prosvetli, kojoj ciljnoj grupi su namenjene ovakve izjave ? Hvala.
  • milan

    16.09.2018 10:08
    ruzno i tuzno
    vecina vlada u evropi i svetu radi da njihovi gradjani budu zadovoljni uslovima zivota.samo nasa otima od penzionera,povecava min.cenu rada za12 din.po satu da se ne daj boze neko ne obogatiali stvarno cudno kako se od toliko strucnjaka ni jedan nije setio da svi politicari od lokala pa do vrha stegnu kais kao penzioneri pa da vidimo koliko bi srbija imala suficita narednih godina?????
  • Vladimir

    14.09.2018 18:01
    Ministre sa plagiranim doktora
    @"Mali je kazao da se borba za smanjenje nezaposlenosti i povećanje rasta BDP-a nastavlja."

    Evo ja imam 33 godine, zakasnio sam jedan dan na birou i oni su mi stavili zabranu od 6 meseci da ne smem da se javljam na biro, iako sam nezaposlen, sada se izgleda vodim kao osoba koja nije nezaposlena kako kaze vajni ministar, a za plate od 500 evra, i premasivanje standarda u okruzenju nemam komentar, svako normalan zna da 90% stanovnistva ove drzave prima platu prosecnu platu od oko 200 evra mesecno, i da se stanje nece popraviti ni za te 2-3 godine kako kazu iz vrha, vise je moguce da ce plate spasti na 150 Evra prosek od sadasnjih 200, jer Velikom Vodji to tako odgovara zbog "stranih investitora", dok porezi i cene zivota u Srbiji nezadrzivo rastu , da ne spomonjemo i dodatne namete , takxe, uredbe... Od obecanja koje izjavljuju ovi napredni radikali nema nista , vec samo suprotno od toga sto obecaju, to znaju svi cak i botovi koji botuju za sendvic i kiselu vodu, ali je zalosno sto vecina cuti i pusta budale da se igraju sa sudbinom od nekoliko miliona ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.