Kompanija Ilona Maska pod novom istragom zbog njegovih tvitova

Kompanija "Tesla" Ilona Maska je pod istragom američkog Ministarstva pravosuđa zbog izjava koje je Mask dao prošlog meseca.
Blumberg javlja kako je Ministarstvo pravosuđa otvorilo istragu o Maskovim izjavama u vezi sa njegovim planom da svoju firmu pretvori u privatnu. Deonice "Tesle" su nakon tih izjava pale za više od sedam odsto.
 
Od prvog tvita koji je objavio o nameri da privatizuje kompaniju, deonice su izgubile gotovo trećinu svoje vrednosti, odnosno na vrednosti su izgubili gotovo 18 milijardi dolara.
 
Osim istrage koju vodi ministarstvo, u toku je i istraga komisije koja se bavi pitanjem trgovine deonicama, a u postupku su i brojne tužbe koje su podneli investitori.
 
Iz "Tesle" su pak poručili kako su prošlog meseca dobili zahtev Ministarstva pravosuđa da predaju dokumenta o poslovanju i kako su to i učinili. 
 
Ipak, ranije ovog meseca Ilon Mask se predomislio i odlučio kako će njegova kompanija ostati javna.
 
"Iako je većina deoničara s kojima sam razgovarao poručila da bi ostali uz kompaniju i ako bi postala privatna, zapravo su se nadali da to neću uraditi", napisao je Mask u blogu.
  • Vlada

    19.09.2018 14:44
    naduvani zmaj je malo perterao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.