Ovo je knjiga koju bi svako trebalo da pročita

Sajt Redit postavio je pitanje svojim čitaocima koja je to knjiga koju bi svako na planeti trebalo da pročita.

Pitanje je za samo 13 sati dostiglo preko 2.300 komentara, a najviše glasova dobile su Ezopove basne.

"Samo nekoliko knjiga može da se održi kroz različite kulture i vreme, takve su i Ezopove basne. Na fakultetu sam učio o staroj Grčkoj, tako da sam čitao i prevodio mnoge od njegovih basni. One su brze, zabavne, imaju toliko skrivenih blaga istine koje bi svako trebalo da zna i primenjuje. Ne slušajte glasine, uvek budite iskreni, činite drugima, uvek postoje dve strane svake priče... to su samo neke od mnogih mudrosti kojim nas basne uče. Idite i pročitajte jednu i setite se da su ih pre 2.600 godina pričali robovi", glasi najpopularniji komentar na sajtu.

Korisnici su navodili klasike poput knjige "Starac i more", Biblije, ali je ubedljivo najviše glasova imao komentar koji navodi da su Ezopove basne knjiga koju bi svako trebalo da pročita.

Sajt Redit je postavio pitanje na osnovu studije objavljene u magazinu Socijalna nauka i medicina, po kojoj se pokazalo da ljudi koji čitaju knjige žive duže.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.