Na Sajmu knjiga u Frankfurtu 30 izlagača iz Srbije

U Frankfurtu danas počinje Međunarodni sajam knjiga najveća svetska smotra knjige, na kojoj će se među izdavačima iz više od 100 zemlja naći i tridesetak iz Srbije.

Ovogodišnja smotra knjige okupiće u Frankfurtu do 23. oktobra oko 7.200 izlagača iz celog sveta, a tokom pet dana očekuje se dolazak više od 250.000 posetilaca. Prema rečima generalnog sekretara Udruženja izdavača i knjižara Srbije Ane Opaćić, izdavači iz Srbije imaće zajednički nastup na nacionalnom štandu na kome će biti izloženo oko 450 izdanja domaćih pisaca i izdavača.

"Učešće na jednoj tako velikoj manifestaciji srpskim izdavačima pruža mogućnost ne samo da predstave svoja izdanja već i da budu u direktnoj prilici da stupe u kontakt sa svetskim izdavačkim kućama i ugovore novu saradnju", rekla je Opačić.

Predstavnik Privredne komore Srbije Srđan Markotić rekao je da će deo nacionalnog štanda Srbije koji se organizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture biti iskorišćen i za promociju 160. godina od rođenja Nikole Tesle, ali i beogradskog Sajma knjiga. Dodao je da samo tri izdavača iz Srbije imaju i svoj posebni štand na sajmu u Frankfurtu - čačanska Pčelica, Kreativni centar i Evrobuk.

Na nacionalnom štandu pedstaviće se i domaći pisci Dragi Bugarčić, Vladan Matijević, Mićo Cvijetić i Ratomir Damjanović.

Sajam u Frankfurtu odžava se neposredno pred beogradski Sajam knjiga koji će kapije za posetioce otvoriti u nedelju, 23. oktobra.

  • Terješkova

    19.10.2016 20:42
    Promašena tema
    Ja bih da čestitam pola veka Gorčinu Stojanoviću! Srećan rođendan Gorčine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.