Koncert Ive Pogorelića u Beogradu rasprodat za tri sata

Za samo tri sata rasprodate su sve karte za koncert Ive Pogorelića sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, 16. decembra.
Seriju koncerata povodom 80. godišnjice rada Simfonijski orkestar RTS-a sa maestrom Bojanom Suđićem zaokružiće nastupom sa Ivom Pogorelićem u Velikoj sali Kolarčeve narodne zadužbine.
 
Znameniti pijanista je nastupao u gotovo svim prestižnim koncertnim dvoranama sveta, solistički i sa vodećim svetskim orkestrima kao što su Berlinska filharmonija, Bostonski simfonijski orkestar, Čikaški simfonijski orkestar, Bečka filharmonija, Filadelfijski orkestar, Filharmonijski orkestar iz Los Anđelesa, Londonski simfonijski orkestar...
 
Snima za Dojče gramofon, koji je 2015. godine objavio 14 kompakt diskova sa kompletnim snimcima ovog umetnika koji su zabeleženi u periodu od 1981. do 1998. godine.
 
Na koncertu u Beogradu, Pogorelić će izvesti Koncert za klavir i orkestar broj 2, u Ef-molu, opus 21 Frederika Šopena, jedno od dela koje je već 40 godina u kontinuitetu na repertoaru ovog umetnika. Šopenov drugi klavirski koncert Pogorelić je inače snimio za Dojče gramofon 1983. godine sa Simfonijskim orkestrom Čikaga pod upravom Klaudija Abada. Beogradska publika će na decembarskom koncertu imati priliku da ga u Pogorelićevoj interpretaciji prvi put čuje uživo.
 
Pored Šopenovog koncerta na programu je i Simfonija iz Novog sveta Antonjina Dvoržaka, jedno od najpopularnijih dela simfonijskog repertoara.
 
Jedini nastup sa orkestrom u Beogradu, Pogorelić je imao pre 30 godina, 1987, kada je izveo Koncert za klavir i orkestar broj 1, u Be-molu, Petra Iljiča Čajkovskog, sa združenim orkestrima Radio-televizije Zagreb i Radio-televizije Beograd, pod upravom Vladimira Kranjčevića u dvorani Centra "Sava".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.