Stado najbolji film ovogodišnjeg "Kosovo i Metohija" međunarodnog festivala

Najbolji film 3. Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala (KMMFF) po glasovima publike je komedija "Stado" reditelja Nikole Koje.
Festival je zatvorio reditelj Danilo Bećković, čiji su filmovi "Mali Budo" i "Jesen samuraja" osvojili nagradu publike za najbolji domaći film na prvom i drugom izdanju festivala.
 
Bećković je izrazio veliko zadovoljstvo što se treći KMMFF održava baš u Gračanici i istakao da je veoma važno da je festival organizovan, pohvalivši koncept programa koji je kombinacija filmova za decu i domaće produkcije iz prethodne godine.
 
Ivan Stojković iz Doma kulture Gračanica se zahvalio publici "koja je bila veoma dobar saradnik na festivalu". On je istakao da su Evropski kulturni forum i Dom kulture Gračanica prezadovoljni kako je prošao festival.
 
Prihod od ulaznica projekcije filma na "Mlečnom putu" Emira Kusturice, koji je prikazan prvog festivalskog dana, organizatori su prosledili u dobrotvorne svrhe, Centru za osobe ometene u razvoju.
  • Miodrag iz Peći

    17.12.2017 10:46
    Filmski festivali na KiM
    Nažalost, geografskim određenjem ovaj festival neće biti svetski poznat poput "DOKUFEST - a" u Prizrenu na kome su rado viđeni i nagrađivani i srpski autori. Slično je i sa "SARAJEVOFILMFEST" koga porede sa berlinskim ili venacijanskim filmskim festivalima. Gračanica je dovoljno poznata i kako je to festival igranog filma mogle bi se nagrade za najbolju mušku ulogu nazvati "Kralj Milutin" a za žensku "Kraljica Simonida" čak bi logo i plakat sa iskopanim očima Simonide bio upečatljiv i više bi imao simbolično značenje nego sto puta ponavljati KiM. Voleo bih da ovo pročitaju i organizatori festivala jer ja ne govorim napamet, osnovao sam čak dva festivala u Makedoniji koji su izrasla u svetski poznate. Još nešto, zašto ne konkurišete kod vlade R. Kosovo jer ćete samo sa sredstvima iz Srbije i R. K. kao i međunarodnih fondova postigli nešto više i doživite da kao festival u Leposaviću proslavite 15-ti rođendan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.