Pronađene dve slike Rafaela

Dva remek dela renesansnog slikara Rafaela otkrivena su u Vatikanu tokom čišćenja i restauracije jedne sobe unutar Vatikanskog muzeja.
Ove slike nastale su pre 500 godina, a stručnjaci veruju da je reč o njegovim poslednjim delima koja su nastala 1520. godine.
 
"Znajući da su to poslednja dela koja je slikao, gotovo da imate osećaj da je maestro tu", rekao je vođa restauracije za CNN.
 
Takođe, stručnjaci veruju da su ženske alegorijske figure Slobode i Pravde koje su naslikane na zidovima Konstantinove sobe Rafaelovo nezavršeno delo koje je nastalo 1519. godine. 
 
Nakon njegove smrti drugi umetnici su završili zid, ali su njegove slike zaboravljene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.