VIDEO: "Asus" predstavio novog robota-dadilju

Kompanija "Asus" je predstavila novog robota po imenu Zenbo koji ima mnoge funkcije namenjene pomoći u kući.

Ovaj robot je dadilja, muzički stub, kompjuter, nadzorna kamera, a može i da kontroliše druge uređaje u kući. Odgovara na glasovne komande. On može da zabavlja decu, da im priča priče, pušta pesme i igra uz muziku, a može i da ih uči pomoću interaktivnih enciklopedija, priča i igara.

Zenbo može da nadzire kuću i da u slučaju neke hitne situacije, poput nečijeg pada, obavesti članove porodice pomoću aplikacije na smartfonu.

"Kada dobiju notifikaciju o uzbuni, članovi porodice mogu, gde god da se nalaze, da upravljaju robotom i pomoću njega vide o čemu se radi", rekao je portparol kompanije "Asus".

Robot je koristan i starijim ljudima koje podseća da na vreme uzmu lekove.

Cena ovog robota iznosi oko 600 dolara, što znači da nije skuplji od mnogih smartfona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija