Zašto ne treba ostajati ulogovan na Fejsbuku

Svi korisnici društvenih mreža, koji imaju Facebook ulogovan na telefonu ili nekom drugom uređaju, moraju da znaju da prilikom pristupanja sajtovima gde se traži log preko FB velika je mogućnost da će biti praćeni.

Kompanija na ovaj način prikuplja podatke o svojim korisnicima i plasira im oglase u skladu sa njihovim interesovanjima, a na osnovu "surfovanja".

"Mi prikupljamo sve informacije kada korisnici iskoriste dugme "like" ili se uloguju negde putem Facebooka", rekli su iz kompanije.

Kompanija Facebook je pre sedam godina obećala da neće koristi "Like" i "Share" za praćenje korisnika, međutim, ubrzo su promenili tu priču. Oni sada, pored ova dva dugmeta, koriste i "Log In With Facebook", na osnovu čega prikupljaju podatke o svim korisnicima i plasiraju odgovarajući sadržaj.

Ukoliko vam se dešava da se na Facebooku pojave oglasi za stvari koje ste "guglali" pre nekoliko minuta, onda sa sigurnošću možete da znate da vas prate.

  • /

    19.06.2016 08:21
    /
    ne radi im to nesto dobro ili ih bia presrece.
    ni jedan jedini put nisam zagledao desnicarske sajteve a stalno mi kace oglase od rt, dveri, radikala i slicnih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).