Microsoft upozorava: Napustite Windows 7

Microsoft je svim korisnicima koji još rade na Windows 7 operativnom sistemu sugerisao da pređu na WIndows 10.

Otkako je na tržište stigao Windows 10 operativni sisitem, u Microsoftu su sve svoje resurse usmerili ka nadogradnji na poslednju verziju, nezavisno od toga što je dobar deo korisnika bio više nego zadovoljan svojim postojećim Windowsima. Pogotovo se to odnosi na Windows 7 OS koji je po mnogima najbolji i najstabilniji u istoriji diva iz Redmonda, iako postoji dobar deo korisnika koji će titulu najboljeg u istoriji bez razmišljanja dodeliti Windows XP operativnom sistemu.

Windows XP je od strane samog Microsofta odavno proglašen bivšim, a u Redmondu čine sve kako bi (prisilno) penzionisali i Windows 7.

Podrška za Windows 7 će u potpunosti biti obustavljena 14. januara 2020. pa iako se čini da je to sasvim dovoljno vremena da se, ako se već odlučite, "sedmica" zameni "desetkom", Microsoft je počeo da upozorava korisnike da je Windows 7 zastareo, nesiguran i potencijalno opasan za sve koji ga imaju instaliranog na svojim računarima.

Nakon kampanje besplatnog prelaza na Windows 10, ovo je novi pokušaj Microsofta da korisnike uveri kako je krajnje vreme da nadograde svoje operativne sisteme. Pogotovo se to odnosi na poslovne korisnike koji bi mogli, prema izveštaju iz Redmonda, biti izloženi ozbiljnim sigurnosnim problemima.

  • Andrej

    23.01.2017 17:32
    Interesantno
    E ovako, pošto Asus kompanija ne podržava UEFI/GPT sistem, iz zezanja sam instalirao Windows 8.1 i sve što mogu da kažem jeste da je u odnosu na predhodnika Windows 7, mnogo brži i stabilniji. Posle sam testirao Windows 10 i mnogo se razočarao kad sam primetio da sa 8GB DDR3 i Inelovim dual core laguje ko Win 98. Zaključak: Microsoft ne samo da primorava da ljudi pređu na Windows 10, nego i da nadograđuju računare do maksimuma.
  • Bil

    23.01.2017 11:36
    win
    win 8.1=veće sranje
    win 10=manje sranje
    win 7 ultimate=zakon !!!
  • Kosta

    23.01.2017 07:17
    Naravno da smo ga napustili odavno. Prešli smo na Eplov IOS!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija