VIDEO: Lutka koja može da se hakuje i prisluškuje decu

Organizacija za zaštitu potrošača pozvala je roditelje u Nemačkoj da unište lutku koja govori - Kajlu, jer njena napredna tehnologija može da otkrije lične podatke i posluži za prisluškivanje dece dok se igraju.
Upozorenje je objavila Federalna mrežna agencija, koja nadgleda telekomunikacije. Stručnjaci navode da hakeri mogu da iskoriste neosigurani "blutut" uređaj ugrađen u lutku kako bi slušali decu dok se igraju i razgovarali sa njima.
 
Proizvođač "Dženesis tojs" još nije komentarisao ove informacije.
 
Lutka "Kajla" može da odgovori na postavljeno pitanje pristupanjem internetu. Nemačka Agencija upozorava da hakeri mogu da iskoriste lutku na mnoge zlonamerne načine. Pored toga što mogu da ukradu podatke iz lutke, stručnjaci su pokazali da stranci mogu i da razgovaraju direktno sa detetom koje se igra.
 
Problem sa ranjivošću softvera ugrađenog u lutku otkriven je u januaru 2015. godine, a žalbe su podnele grupe za zaštitu potrošača u SAD i EU. Na koji način ova lutka može da se hakuje, možete pogledati u videu ispod.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija