Twitter kažnjava nepristojne: Banovanje na 12 sati i duže

Verbalne svađe na Twitteru ponekad pređu granice dobrog ukusa, zbog čega su potrebne sankcije.

I do sada je na Twitteru, koliko je to moguće kada su u pitanju društvene mreže, bilo određenih kazni za uvredljive komentare. Objave koje su prelazile granicu dobrog ukusa, poštovanja sagovornika i generalno normalne rasprave su bile izbrisane, a nalozi korisnici koji su ponavljali ovakva dela su čak i brisani sa ove društvene mreže.

Naravno, u "žaru rasprave" korisnici ponekad umeju da preteraju, pa su mnogi bili nezadovoljni trajnim brisanjem naloga sa Twittera, pravdajući se da "zaslužuju još jednu šansu da se poprave". To će im, po svemu sudeći, biti omogućeno.

Deo korisnika je prijavio da su im nalozi ograničeni na 12 sati, a objave koje su idenfitikovane kao uvredljive – izbrisane. Nakon isteka navedenog vremena sve bilo vraćeno u normalu. Brzo je otkriveno da se radi o novoj meri koju Twitter uvodi za one koji preteraju.

Kada i ako napravite prestup pravila ponašanja i objavite "potencijalno uvredljiv sadržaj", dobićete privremenu suspenziju na 12 sati. U tom roku vaše objave će biti vidljive samo vašim pratiocima na Twitteru, a nakon isteka ovog perioda nalog će se vratiti u potpunu funkcionalnost, osim što će neprikladne objave ostati obrisane.

Ako se, međutim, dogodi da često ponavljate ovakve incidente, nije isključen ni potpuni "ban" sa ove društvene mreže.

  • Purpleitious

    24.02.2017 08:47
    #freespeech?
    Nisam korisnik, ali prema svemu sto sam video, twitter je postao totalna 'autokratija' gde se pristrasno kaznjava i promovise. Sloboda govora je u kratkom periodu nestala sa platforme, pa samim tim i opada broj korisnika po svemu sudeci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija