Šta se najviše pretraživalo na Guglu?

Skoro pola veka posle prvih koraka u razvoju interneta, danas se život bez svetske mreže teško može zamisliti.
Kako piše "B92", "Pokemon GO", "iPhone 7" i "Donald Trump" pojmovi su koje su u protekloj godini najviše pretraživali korisnici interneta širom sveta, dok je evropljane više interesovao sport. 
 
Sa druge strane u srpskoj internet zajednici radoznalost je očekivana - izbori, crna hronika, evropsko prvenstvo u fudbalu, crkveni kalendar, vremenska prognoza. I dok mi možda stojimo u vremenu, iz Gugla najavljuju napredak u korišćenju. 
 
"Ljudi i dalje koriste Gugl za pretragu velikih, ozbiljnih sajtova, društvenih mreža i svega što požele. Ono na čemu sada radimo i što nam je zaista važno, kao i korisnicima, jeste glasovna pretraga, koja bi trebalo da pruži olakšice na internetu. Na taj način pokušavamo da razumemo svakog korisnika i istovremeno odemo korak unapred", kaže Gari Iješ, analiticar vebmaster trendova u kompaniji Google. 
 
Kažu informacija je moć, a u skladu s tim sve želimo znati u trenutku kada se i događa. U razvijenim zemljama poput Amerike i Velike Britanije populacija između 18 i 35 godina tri puta više vremena provodi na online videu nego na klasičnoj televiziji. 
 
Stručnjaci ističu da online mediji polako preuzimaju primat, samostalno ili u kombinaciji sa tradicionalnim medijima, koji, kako kažu, neće nestati, već se prilagoditi novom online dobu.
 
 

Teme

gugl
  • TJ

    12.03.2017 16:52
    Kucajte u Google polju za pretraživanje:
    gde u novom sadu naći

    Toliko o vremenskoj prognozi, crkvenim kalendarima i sl, u stvarnosti se traže prostitutke i posao...;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).