VIDEO: Stivenu Hokingu ispunjena želja, ide u svemir

Poznatom britanskom naučniku Stivenu Hokingu ispuniće se jedna od najvećih životnih želja.
Naime, ovaj 75-ogodišnjak će ići u svemir, nakon što mu je mesto u svemirskom brodu firme Virgin Galactic ponudio multimilijarder Ričard Brenson.
 
Hoking je za poznatu TV emisiju "Dobro jutro Britanija" rekao da nikada nije ni sanjao o tome kako će on biti sposoban da ode u svemir. Međutim, kada mu je Brenson ponudio mesto na novom svemirskom brodu Virgin Spaceship, Hoking je odmah pristao.
 
"Nakon što su mi moje troje dece doneli veliku radost i zadovoljstvo u životu, mogu vam reći da će me odlazak u svemir učiniti najsrećnijim čovekom", kazao je Hoking.
 
Letelica Virgin Spaceship predstavljena je prošle godine u Svemirskoj luci Mojave u Kaliforniji. Zanimljivo je da je Hoking dao ime letelici i tada je napisao na Tviteru da bi bio "ponosan kada bi leteo u njoj".
 
Brenson je ranije izjavio kako će njegov svemirski broj odvesti ljude na ivicu svemira. Skoro hiljadu osoba do sada se prijavilo za svemirske letove Virgin Galacticom, iako jedna karta košta 250.000 dolara.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).