Microsoft greškom poslao Windows 10 nadogradnju, uređaji otkazali

Kompanija Microsoft saopštila je da je greškom pustila u javnost stogo čuvanu Windows 10 nadogradnju za desktop i mobilne uređaje.
Microsoft greškom poslao Windows 10 nadogradnju, uređaji otkazali
Foto: Pixabay
Iako je nadogradnja 16212.1000.******** trebalo da bude dostupna samo Insider korisnicima, nju su mogli da preuzmu i ostali korisnici, potvrdila je Dona Sarkar, direktorka Microsoftovog programa Windows Insiders. 
 
Microsoft navodi da je brzo pristupilo rešenju problema i blokirao instalaciju nadogradnje kako bi redukovao broj oštećenih klijenata, ali je jedan "mali deo" korisnika OS Windows 10 ipak primio nadogradnju. 
 
Zašto je ova nadogradnja toliko problematična? 
 
Prilikom njene instalacije dolazi do tzv. "brikovanja" mobilnih uređaja, koji više nije moguće upotrebljavati. Nadogradnja za desktop verziju OS Windows 10 nije bila problematična. 
 
Svi oni koji žele da povrate svoje izgubljene podatke, moraće da koriste Windows Device Recovery Tool, prenosi Verge.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija