VIDEO: Rusija pravi vojna odela kao iz naučno-fantastičnih filmova

Ruski vojni istraživački centar predstavio je prototip sledeće generacije borbenog odela.
Zapanjujuću opremu koja podseća kao da je izašla iz filma "Star Wars" vojnici će nositi na vojnim poljima.
 
Odelo se sastoji od kacige koja prekriva lice vojnika i vrhunski oklop za telo. Sadrži i egzoskelet koji će povećati performans i izdržljivost u borbi.
 
Prototip je predstavljen u četvrtak na otvaranju ruskog tehnološkog centra Nacionalnog univerziteta nauke i tehnologije u Moskvi.
 
"Radimo na borbenom odelu budućnosti. Ovo je naša vizija odela koji bismo voleli da napravimo u sledeće dve godine. Radimo sa ruskim kompanijama koje su specijalizovane za razne elemente borbene opreme koja će pomoći vojnicima na ratištu", rekao je Oleg Čikarev sa instituta.
 
Prošle godine , vojska je objavila kako radi na robotima koji će zameniti ljudske vojnike u vazduhu, na zemlji, u vodi i svemiru.
 
Odelo je deo vojnog projekta "Legionnaire" koji uključuje sofisticirano oružje, komunikacijski sistem, te zaštitu od metaka i gelera.
 
  • Preambula

    02.07.2017 02:35
    Cisti humanizam i renesansa. Divno je kad gledas kako veliki usavrsavaju oruzja,a ne zele nahraniti ni izleciti gradjane. Ljudski sljam,bitange,nule.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija