"Azaleja" - novi misteriozni smartfon Severne Koreje

Novi telefon Severne Koreje zove se "Azaleja" ("Džindalae 3"), njegove tehničke karakteristike za sada su nepoznate, a prema informacijama koje su dostupne izgleda kao mešavina Apple-a i Samsunga.
Proizveden u potpunosti u Severnoj Koreji, novi telefon dostupan je u crnoj i beloj boji i, kako je saopštio režim, multifunkcionalan je. Prema fotografijama koje je objavio proizvođač (Mangyongdae Information Technology Corporation), telefon izgleda kao hibridna verzija Apple iPhone 6S i Samsung Galaxy S7 Edge-a.
 
"DPRK Today" navodi da je novi uređaj proizveden "na korejski način". Državna agencija nije saopštila više od ovih podataka, pa se ne zna ni da li zaista postoji i u koliko primeraka će biti dostupan.
 
Prvi pametni telefon proizveden u Severnoj Koreji zvao se Arirang i distribuiran je 2013, ali nije poznato ni kako ni u kom obimu.
 
U ovoj zemlji samo nekoliko hiljada ima odobrenje da "surfuje" internetom. Postoji i intranet, odnosno nacionalna mreža "Kvangmiong", i ona nije povezana na međunarodnu mrežu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija