Stručnjaci savetuju da izbrišete svoj stari nalog na Myspace-u

Internet stručnjaci proteklih dana pozivaju korisnike nekadašnje popularne društvene mreža MySpace da hitno izbrišu stare profile koje ne koriste kako se ne bi suočili sa neugodnim povredama privatnosti.
MySpace je bio popularan pre deset godina, ali je njegova popularnost počela da opada dolaskom novijih društvenih mreža poput Facebooka i Twittera.
 
Milioni ljudi više ne koriste MySpace, iako nisu izbrisali svoje korisničke naloge sa ove mreže. Mnogi se ne sećaju ni korisničkih imena, a još manje lozinki, ili ne koriste e-mail adresu preko koje su napravili profile. Nakon što je razmotrio sve ove faktore, MySpace je omogućio korisnicima obnovu korisničkih naloga bez unošenja pojedinih davno zaboravljenih podataka. Međutim, ovaj proces je zastrašujuće lak.
 
Istraživačica sigurnosti Li-En Galovej otkrila je kako bilo ko može obnoviti stari račun na MySpaceu uz samo tri informacije.
 
"MySpace prepoznaje samo imena, korisnička imena i datume rođenja. Kompletno ime i prezime nekog korisnika moguće je pronaći na Googleu. Korisničko ime se nalazi u linku nekog profila i na stranici tog profila. Najteže je doći do datuma rođenja, ali i to nije nemoguće. Mnogi ljudi, stari korisnici MySpacea, imaju prikazane datume rođenja na svojim profilima na Facebooku i Twitteru", rekla je Galovej.
 
Na ovaj način, bilo ko može obnoviti nečiji stari račun što dovodi do povrede privatnosti i sigurnosti. 
 
"Ukoliko imate profil na MySpaceu, preporučujem vam da ga odmah izbrišete", naglasila je Galovej koja je prošle godine o ovom problemu obavestila i MySpace, ali je dobila odgovor kako je oko 360 miliona naloga na ovoj mreži ugroženo u sklopu masivnog hakerskog napada iz 2013. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija