Kako da popravite News Feed prikaz?

Facebook je potpuno istumbao prikaz News Feed objava i on mnogim korisnicima nije u skladu sa njihovim interesovanjima.
Kako da popravite News Feed prikaz?
Foto: Pixabay
Facebook News Feed je sam po sebi podešen na "top objave", odnosno za ono što algoritam smatra da vam je relevantno da vidite, pa iskoristite opciju "najnovije objave", da biste popravili prikaz i dobili sadržaj koji će biti poređan od najnovijeg. 
 
Ovo i dalje ne znači da ćete videti sve što biste želeli da vidite, ali ćete makar imati poređan News Feed po vremenu objave - od najnovijeg. Drugi korak neka bude pravljenje Friends List odeljaka, u koji ćete smestiti svoje prijatelje i stranice koje pratite, kako biste ih videli i kad vam ih Facebook ne prikazuje redovno. 
 
Otvorite svoju Facebook stranicu na računaru i sa leve strane, u prikazanim opcijama nađite Friends List. Kliknite na +Friend List, nazovite je kako želite i u listu dodajte osobe koje želite da vidite (samo kucajte imena prijatelja koje pratite i oni će se pojaviti u nastavku, nakon čega je potrebno samo da kliknete na njih i dodate ih u listu). Ponovite postupak za sve što želite da vidite i preko nove Friends List imaćete pristup uvek ažurnom i omiljenom sadržaju. 
 
Ovaj trik radiće samo za neke stranice medija ili brendova, u zavisnosti od njihovog statusa, pa nećete moći da ih ubacite na liste sve. 
 
Najvažniji korak je svakako da posetite News Feed Preferences, opciju koja se nalazi ispod trougla s gornje desne strane. U tom meniju detaljno i u potpunosti možete da prilagodite šta želite da vidite, šta želite da vidite prvo, kao i opcije da ponovo zapratite ljude ili stranice koje ste otpratili ili da otkrijete stranice koje bi mogle da vam se svide.
 
Dakle, u okviru pomenute opcije, u prozoru koji će se naknadno otvoriti izaberite Prioritize who to see first opciju i u okviru nje označite svaku osobu i stranicu koju želite da vidite. Trebaće vam neko vreme da ovo sredite, ali će na kraju dati rezultate.
 
Pomozite sebi i izaberite prijatelje i stranice posebno ili, ukoliko uživate u selekciji, objedinite ih i onda vršite izbor. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija