Google Assistant uskoro će govoriti tridesetak jezika

Virtuelni lični pomoćnik kompanije Google koji se aktivira glasom (Google Assistant) do kraja godine govoriće tridesetak jezika, uključujući norveški i hindu, što pokazuje da Google ulazi u žestoku borbu protiv lidera na tržištu pametnih pomoćnika kompanije Amazon.
Dok Aleksa, personalni internet pomoćnik Amazona, funkcioniše samo na engleskom, Google Assistant već radi na osam jezika i do kraja godine biće raspoloživ na 30 jezika, navela je kompanija Google na svom zvaničnom blogu.  
 
Počeće sa danskim, holandskim, hindu, indonežanskim, norveškim, švedskim i tajlandskim, navedeno je.
 
Ova najava pokazuje volju Google da ubrza razvoj svog asistenta i napredovanje po pitanju veštačke inteligencije, posebno u borbi protiv Amazona.
 
Drugi tehnološki giganti kao što su Microsoft, Apple ili Samsung takođe imaju virtuelne asistente.  
 
Asistenti koji se aktiviraju komandama glasom su vrlo važni za ove kompanije jer pokazuju šta mogu po pitanju veštačke inteligencije.
 
Prisustvo virtuelnih asistenata u brojnim predmetima, pametnim telefonima, umreženim uređajima u kući, ili kolima, omogućuje da se uđe u svakodnevnicu potrošača i da se oko njih stvori ekosistem.  
 
Amazon lansiranjem Alekse u svom zvučniku Eko 2014. godine ima veliku prednost. Nasuprot tome Apple kasni i tek je sad lansirao svoj HomePod, aktiviran glasom preko asistenta Siri.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija