VIDEO: Robot koji peče hamburgere zameniće ljude

Robot "Flipi" počeo je da prevrće, odnosno peče hamburgere u restoranu u Kaliforniji.
Flipi je počeo da radi u restoranu u Pasadeni u Los Anđelesu i prvi je iz kompletnog sistema koji će zameniti ljude u restoranima brze hrane.
 
Robot koristi tehnologiju za prepoznavanje slika i detektovanje temperature kako bi "znao" koji hamburger treba okrenuti.
 
Flipi istovremeno može da peče do 12 hamburgera. Identični roboti će biti postavljeni na 50 lokacija, odnosno u restoranima lanca CaliBurger. Jedan robot košta 60.000 dolara i dodatnih 12.000 dolara godišnje za održavanje.
 
Robotu je još uvek potrebna mala pomoć jer pravi greške koje čovek ne bi napravio, ali će vremenom postajati sve "pametniji".
 
  • anjat

    06.03.2018 20:42
    Kod nas sigurno neće!
  • Dejan

    06.03.2018 19:30
    Sundjer Bob protiv Pljeskomata!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija