VIDEO: Sojuz uspešno lansiran, nosi loptu koja će se koristiti na SP u Rusiji

Svemirski brod Sojuz MS-08 sa posadom koju čine trojica astronauta, lansiran je u orbitu sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu i kreće se ka Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS), izjavio je predstavnik ruske državne korporacije Roskosmos.
Posadu svemirskog broda čine ruski kosmonaut Oleg Artmejev i dvojica kosmonauta NASA-e Ensdru Feustel i Ričard R. Arnold.
 
Planirano je da Sojuz MS-08 na ruski deo MSS stigne u petak uveče, 23. marta.
 
Artmejev je ranije izjavio da će izvršiti svemirsku šetnju 8. avgusta, zajedno sa Sergejom Pokopjevim, koji će na ovu stanicu stići u junu.
 
U ruskom svemirskom brodu koji je lansiran sa Bajkonura nalazi se i fudbalska lopta dizajnirana za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje se ove godine održava u Rusiji. Loptu će na Zemlju kasnije vratiti kosmonaut Anton Škaplerov, a ta lopta bi kasnije mogla biti korišćena u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija