VIDEO: Grad u Kaliforniji koristi program koji prati šta građani pišu na društvenim mrežama

Zapadni Sakramento u Kaliforniji pokrenuo je novi kontroverzni program koji prati šta ljudi pričaju na društvenim mrežama.
VIDEO: Grad u Kaliforniji koristi program koji prati šta građani pišu na društvenim mrežama
Foto: Pixabay
Program ZenCity analizira sve javne objave na Facebooku, Twitteru i Instagramu kako bi saznao više o razmišljanju korisnika društvenih mreža, njihovim stavovima i interesima. 
 
Predstavnici lokalne vlasti rekli su da im ovo omogućava da brzo reaguju na probleme građana, ali mnogi građani brinu da ovo vodi masovnom prikupljanju podataka kao što je to bio slučaj sa "Kembridž analitikom".
 
"Ovaj program omogućava nam da čujemo celu zajednicu, a ne samo najglasnije koji dolaze u naše kancelarije", rekao je gradonačelnik Kristofer Kabladon.
 
Zapadni Sakramento je prvi američki grad koji je prihvatio program ZenCity, ali se on širom sveta uveliko koristi. Zbog njega su mnogi korisnici društvenih mreža promenili svoje račune iz javnih u privatne.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija