Korisnici nezadovoljni jednom od funkcija novog Androida

Utisci vlasnika Androida o novom operativnom sistemu, koji bi u potpunosti trebalo da postane dostupan krajem godine, uglavnom su pozitivni.
Korisnici nezadovoljni jednom od funkcija novog Androida
Foto: Pixabay
Međutim, kao što to obično biva, uvek postoje oni kojima noviteti nisu preterano dobro "legli".
 
Jedan od najuočljivijih jeste brzo povlačenje Android podsetnika potezom prsta nadole na bilo kojem delu ekrana. Android P ovu funkciju poziva na način koji velikom broju korisnika nije intuitivan, a mnogi kažu da je upravo ta funkcija razlog zbog koje više vole Android nego iOS. 
 
Za razliku od poteza prstom na bilo kojem delu ekrana, novi shade sa podsetnicima se povlači isključivo potezom od samog vrha ekrana ili putem senzora za otisak prsta. 
 
Ako niste korisnik Androida ili ako ne koristite ovu funkciju, ovo vam se pored svih najavljenih noviteta neće činiti kao veliki nedostatak. Ali, sudeći prema svemu, mnogi njima nisu zadovoljni. 
 
Još jedan od razloga zbog kojih vlasnici Pixela čeznu za starijim Androidima jeste poznati 'zub' na različitim uređajima - na pojedinim Androidima nalazi se na sredini ekrana, dok drugi to nemaju. Primera radi, položaj sata pomeren je zbog zuba. 
 
Ako dovoljno korisnika nastavi da negoduje u vezi sa promenama korisničkog ekrana, prilično je izvesno da će Google do zvaničnog izlaska uređaja razmisliti o promeni pravila. Ipak, trenutno je usmeren na druge ciljeve.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).