Space X lansirao satelite koji će pratiti promenu količine vode

Raketa privatne svemirske kompanije SpaceX uspešno je lansirana kako bi u orbitu postavila dva satelita koji će u idućih pet godina meriti promenu količine vode na Zemlji.
Raketa Falcon 9 uspešno je lansirana iz vojne baze Vandenberg u Kaliforniji a nosi dragocen teret - dva satelita koji su rezultat saradnje Nemačke i američke svemirske agencije (NASA) i pet satelita komunikacijske mreže Iridium.
 
Raketa prvo treba da postavi satelite misije GRACE-FO, a zatim i satelit Iridium.
 
Sateliti će nastaviti misiju GRACE koja je trajala od 2002. do 2017. sa zadatkom da izrade mesečnu kartu promena količine vode.
 
Ovakva lansiranja satelita postala su rutina za SpaceX.
 
Ovo je deseto lansiranje ove godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).