VIDEO: Predstavljen suncobran koji vas prati u stopu

Mala japanska kompanija predstavila je prototip suncobrana koji se pokreće dronom i koji će omogućiti korisniku da hoda u senci.
Ašai pauer servis (Ashai Power Service), mala kompanija u severoistočnoj prefekturi Tošigi, nada se da će iduće godine moći da počne s prodajom nove sprave. 
 
U prvo vreme cilj će biti da se koristi na privatnim prostorima kao što su golf tereni zbog rizika od pada i zbog komplikovanih propisa za korišćenje dronova.
 
"Odlučio sam da napravim ovaj predmet jer ne volim da nosim kišobran", rekao je vlasnik firme Kendži Suzuki. 
 
Prečnika 1,5 metara, prototip drona suncobrana težak je pet kilograma i za sada može da leti samostalno pet minuta na bateriju koja se puni. Kompanija sa nada da će moći da poveća vreme leta na 20 minuta, tako što će olakšati motor. 
 
"Trenutno testiramo treću generaciju prototipa i pokušavamo da prevaziđem glavni tehnički izazov a to je stabilizacija leta iznad glave korisnika uz njegovo praćenje", rekao je Suzuki. Sistem praćenja zasniva se na kamerama.
 
  • dobrotvorka

    07.06.2018 00:50
    Prosto
    Da ne poverujem da iz Japana dolazi ovakva glupost. Suncobran koji "radi" čitavih pet minuta a koštaće ko svetog Petra kajgana!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija