Microsoft Office dobija novi minimalistički dizajn

Microsoft je objavio da planira da implementira izmene u dizajn Office.com i Office 365 aplikacija, kako bi ih učinio jednostavnijim i manje pretrpanim.
Najveća izmena stiže u Microsoft Word, gde će toolbar u vrhu ekrana (zvanično nazvan "the ribbon") biti sveden na samo jednu liniju. Fanovi klasičnog dizajna će moći da prošire toolbar ukoliko to požele.
 
Izmene će biti u skladu sa Fluent Design jezikom, koji se može naći u najvećem delu Windowsa 10. Ažurirana traka će uključivati i nove animacije, ikonice i nekoliko manjih izmena boja.
 
Kada je desktop u pitanju, Microsoft je odložio objavu pojednostavljenog ribbona za nekoliko meseci. Kompanija trenutno testira nove dizajne sa onlajn aplikacijama i pratiće povratne informacije kako bi videla da li su potrebne još neke izmene za desktop verziju.
 
Kompanija takođe planira da Search načini korisnijim i moćnijim, uz pomoć implementacije veštačke inteligencije. Sa novim ažuriranjem, Search polje u Office 365 aplikaciji će preporučivati rezulate bazirano na onome što smatra da korisnik traži. Ovo u teoriji znači da će biti olakšano pronalaženje stvari u aplikacijama kao što je Outlook.
 
Ažuriranje donosi i veliki broj manjih izmena, kao što je cleaner, modernije ikonice i toolbarovi. Ikonice će se prvo pojaviti u veb verziji aplikacija, pre nego što stignu na desktop.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).