Internet sada ima 333,8 miliona naziva domena

Globalni lider u nazivima internet domena i internet sigurnosti, kompanija VeriSign, objavila je da je prvo tromesečje 2018. godine donelo približno 1,4 miliona registracija naziva domena.
Internet sada ima 333,8 miliona naziva domena
Foto: Pixabay
Ovo je ukupan broj registrovanih domena povećalo na oko 333,8 miliona preko TLD-ova (top-level domains).
 
TLD-ovi sa .com i .net oznakama, kombinovano čine oko 148,3 miliona ukupnih registracija naziva domena u bazi (registrovani ali ne i konfigurisani), a rezultati su za kraj prvog tromesečja 2018. godine, istakla je kompanija VeriSign. Ova statistika predstavlja povećanje od približno 1,9 miliona registracija naziva domena, ili 1,3 procenat, u poređenju sa četvrtim tromesečjem 2017. godine.
 
Domeni .com i .net kombinovano su ostvarili rast od približno 4,6 miliona registracija naziva domena, odnosno 3,2 procenta na godišnjem nivou.
 
Nove .com i .net registracije imena su imale približno 9,6 miliona krajem prvog tromesečja ove godine, u poređenju sa 9,5 miliona registracija tokom prvog tromesečja 2017. godine.
 
Od 31. marta 2018. godine, imena .com domena su imala približno 133,9 miliona registracija, dok je .net domen imao oko 14,4 miliona registracija imena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija