Fejsbuk donosi opciju koja vam pokazuje koliko vremena koristite društvenu mrežu

U okviru Fejsbuk Android aplikacije pronađena je još uvek neobjavljena "Tvoje vreme na Fejsbuku" funkcija.
Ovo pokazuje koliko vremena korisnik provodi na Fejsbuk aplikaciji na telefonu, svakog od poslednjih sedam dana, kao i prosečno vreme provedeno u aplikaciji tokom dana.
 
Funkcija takođe omogućava podešavanje dnevnog podsetnika, koji korisnika obaveštava o tome da je prešao limit korišćenja koji je sam postavio, kao i prečicu za podešavanje Fejsbuk obaveštenja. Fejsbuk je za "Tehkranč" potvrdio da radi na razvoju ove funkcije.
 
Funkcija bi Fejsbuk korisnicima mogla da pomogne da budu racionalniji u tome koliko dugo vremena provode na društvenoj mreži. Ovo je posebno bitno u trenutku kada i iOS i Android u najnovijim verzijama donose sopstvene funkcije sa pregledom koja aplikacija odvlači najveću pažnju korisnika i mogućnost podešavanja obaveštenja i restrikcije korišćenja aplikacije kada se dostigne određeni limit. 
 
Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg je uporan u tvrdnjama da svaki trenutak koji se provede na Fejsbuku nije loš. Takođe, sugeriše se da je za korisnikovo dobro štetniji pasivni pregled sadržaja i gledanje videa, nego investirano deljenje sadržaja, komentarisanje i četovanje sa drugim korisnicima, što ljude čini da se osećaju više povezano i podržano. 
 
Međutim, ova razlika između dva načina korišćenja Fejsbuka nije vidljiva u prototipu "Tvoje vreme na Fejsbuku" alatke, koja izgleda tretira isto sve vreme provedeno na ovoj društvenoj mreži. Ukoliko servis uspe da kreira sistem koji može da meri aktivno i pasivno vreme provedeno na Fejsbuku i kako ovo utiče na zdravlje, ovo bi moglo da korisnike natera ili da ograniče korišćenje aplikacije ili da Fejsbuk koriste drugačije u direktnoj komunikaciji sa onlajn prijateljima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija