Polovina odraslih u Srbiji kompjuterski nepismena

Više od 50 odsto građana Srbije starijih od 15 godina je kompjuterski nepismeno, izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.
Polovina odraslih u Srbiji kompjuterski nepismena
Foto: 021.rs
Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija 34 odsto građana je kompjuterski pismeno, a 14 odsto je delimično kompjuterski pismeno.
 
Matić je na sastanku Radne grupe za izradu Predloga strategije razvoja digitalnih veština kazala da su građanima potrebne digitalne veštine, ne samo na poslu, već i zbog korišćenja novih digitalnih usluga kao što su e-uprava, e-trgovina i druge.
 
"Funkcionalna digitalna nepismenost može izložiti građane, a naročito decu, zloupotrebama novih tehnologija", upozorila je Matić.
  • tux

    29.06.2018 19:03
    nije tačno
    Kompjuterski je nepismeno bar 95% odraslih i 100% dece. Kompjuterska pismenost je malo više (u stvari MNOGO više) od igranja igrica, fejsbuka i kuckanja u tekst procesoru (uz korišćenje samo 2 prsta).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija