Nova opcija WhatsApp-a protiv lažnih vesti

WhatsApp je u borbi protiv lažnih informacija dodao funkciju zahvaljujući kojoj možete da vidite da li je neko autor poruke ili ju je samo prosledio.
Nova opcija WhatsApp-a protiv lažnih vesti
Foto: Pixabay
Lažne vesti i dezinformacije na WhatsAppu uzele su toliko maha da su lažne optužbe o trgovini decom i organima dovele do nasilja u kojem je ubijeno 12 ljudi. 
 
U kompaniji Facebook su reagovali tako što su u ključnim dnevnim listovima objavili oglase kojima pokušavaju da edukuju korisnike ove aplikacije, koja je u njihovom vlasništvu. Na samom WhatsAppu uvedena je nova opcija. Od sada će aplikacija imati malu oznaku iznad poruka koje su prosledili korisnici. 
 
Nova oznaka koja pokazuje da ste poslali poruku olakšaće praćenje razgovora u grupama i među korisnicima i daće vam do znanja da li je vaš prijatelj autor teksta ili neko drugi. Iz WhatsAppa podsećaju korisnike i da razmisle pre nego pošalju neku poruku. 
 
Ipak, kako su sve poruke zaštićene enkripcijom, WhatsApp ne može da se bori protiv lažnih vesti kao Facebook, koji skenira i pregleda sve javne objave u potrazi za sumnjivim sadržajem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija