Twitter briše naloge korisnika koji promene ime u Ilon Mask

Twitter je počeo da primenjuje novi metod borbe protiv internet prevaranata (tzv. skamera), tako što gasi sve neverifikovane naloge korisnika koji promene svoje ime u Ilon Mask.
Twitter briše naloge korisnika koji promene ime u Ilon Mask
Foto: Pixabay
Ukoliko imate neverifikovan profil, koji nije povezan sa vašim brojem telefona, promena imena profila u ime direktora kompanija SpaceX i Tesla Motors automatski bi dovelo do zabrane korišćenja profila. 
 
Twitter u ovom slučaju od korisnika traži da urade Captcha test i da ostave broj telefona, kako bi ponovo mogli da pristupe nalogu. 
 
"Kao deo naših stalnih napora u borbi sa zlonamernim aktivnostima u okviru naših usluga, testiramo nove mere kako bismo se oslobodili naloga koji koriste pojmove koji možemo da povežemo sa nepoželjnim kampanjama", prenosi The Verge izjavu portparola Twittera. 
 
Ako potvrdite da je Ilon Mask zaista vaše ime, Twitter će vam dozvoliti da ga zadržite na svom profilu.
 
Sudeći prema ovome, izgleda da je Twitter zatrpan botovima koji imitiraju Maskov profil, koji je i sam veoma aktivan na toj društvenoj mreži. 
 
Twitter je početkom jula saopštio da uklanja milion naloga dnevno, kako bi očistio mrežu od botova i lažnih vesti. 
 
Prema nekim navodima, ta mreža ima skoro pet odsto nepoželjnih naloga, i više od devet odsto naloga botova koji se uglavnom služe zloupotrebama mreže u razne svrhe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija