Aplikacije koje "jedu" bateriju vašeg pametnog telefona

Baterija pametnog telefona nekad se prazni brže od uobičajenog, a to je često slučaj zbog raznih aplikacija koje rade u pozadini.
Aplikacije koje "jedu" bateriju vašeg pametnog telefona
Foto: Pixabay
Uglavnom su to vrlo popularne aplikacije koje svi često koriste, ali ne morate ih obrisati da biste sačuvali bateriju. Potrebno je samo promeniti način na koji ih koristite.
 
Snapchat, na primer, opterećuje vašu bateriju, ali postoje rešenja kako ublažiti ovaj problem. U podešavanjima uključite opciju Travel i isključite praćenje lokacije. 
 
Tinder takođe prati vašu lokaciju i redovno osvežava podatke. Da biste to predupredili, isključite osvežavanje podataka u pozadini, isključite notifikacije ili koristite Tinder putem pretraživača. 
 
Aplikacije s vestima u stalnom su kontaktu s serverima i zato opterećuju bateriju. Da biste smanjili opterećenje baterije, stranice s vestima pratite u internet pretraživačima ili pratite njihove objave na Facebook-u i Twitter-u. 
 
Microsoft Outlook stalno proverava novu poštu pa bi bilo bolje da odaberete drugu aplikaciju ili da ručno proveravate nove mejlove. 
 
Facebook-ove aplikacije "jedu" bateriju, pa bi bilo pametno zameniti ih jednostavnijim izdanjima poput Facebook Lite-a ili Messenger Lite-a ili, kao u slučaju aplikacija s vestima, pratiti ih u pretraživaču.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija