Pronađen još jedan nepoznati deo Berlinskog zida

Pronađen je dosad nepoznati deo Berlinskog zida, objavio je lokalni političar, na 57. godišnjicu početka gradnje barijere između Zapadnog i Istočnog Berlina, na koju je odata počast žrtvama koje su preko nje pokušali da prebegnu.
"Potpuno sam iznenađen što još ima neotkrivenih delova", rekao je Efraim Gete, član veća berlinske gradske četvrti Mite.
 
Deo zida otkriven je u junu, a taj 20 metara dugačak komad betona lociran je severozapadno od centra Berlina, u blizini zgrade Federalne obaveštajne službe, rekao je Gete.
 
Smatra se da je deo spoljnog sloja zida, dodatni odbrambeni deo, izgrađen ispred glavnog zida. Gete je u šetnji s prijateljima po komšiluku naleteo na istorijsko otkriće, koje je, čini se, bilo prekriveno grmljem. Fondacija Berlinskog zida, koja upravlja istorijskim nasleđem zida, potvrdila je otkriće. Upućen je zahtev za registracijom novootkrivenog betonskog dela, dodao je Gete.
 
U ponedjeljak je berlinski gradonačelnik, zajedno s drugim visokim zvaničnicima, položio vence na spomen području tokom komemoracije žrtvama Berlinskog zida, kojih je 140.
 
Izgradnja Berlinskog zida, koji je razdvajao grad više od 28 godina i dosegnuo 155 kilometara, počela je 13. avgusta 1961. godine. Podela je završena padom Berlinskog zida, 9. novembra 1989. godine.
  • Vojvodjanin

    13.08.2018 22:03
    Molim posaljite
    Molim vas, posaljite taj zid na Zapadni Balkan. Moze da se stavi izmedju Srbije i Hrvatske i Kosova, izmedju entiteta u BiH... a u nekoj doglednoj buducnosti izmedju Kraljevine Srbije i Republike Vojvodine.
    Naci cemo mu namenu, samo vi njega posaljite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija