Twitter testira nove opcije i izgled

Društvena mreža Twitter pripremila je redizajniranu verziju svoje web stranice koja je u test fazi.
Twitter testira nove opcije i izgled
Foto: Pixabay
Novi dizajn donosi bookmarkse, tab za pretragu i novi data-saver mod, a njime preovladava belina.
 
Novi dizajn neće dobiti svi korisnici istovremeno, a Twitter ga je kratko pokazao u tvitu objavljenom u četvrtak. On je u fazi testiranja i dostupan je samo malom broju korisnika koji se odluče za novi izgled.
 
Oni koji su dobili novi izgled Twittera zaključuju da je dizajn minimalistički, da preovladava belina i da ima dosta praznog prostora, ali su ipak zadovoljni zbog noviteta. Estetski novi Twitter izgleda lepo, ali zbog manje informacija u istom prostoru kao ranije moraćete više da skrolujete. U levom stubu timelinea nema ništa, dok su trending teme premeštene desno uz preporuke za follow. Takođe, nema više ni malog prozora koji prikazuje vaš avatar i broj followera.
 
Tu je i novo "stalno" compose tweet dugme koje se nalazi u donjem desnom uglu stranice, tako da ne morate više da skrolujete unazad kako biste objavili tvit.
 
Twitter je konačno uveo i booksmarkse, kao i explore tab za pretraživanje koji menja Momentse.
 
Redizajn donosi i novi data-saver mode koji sprečava automatski pregled stranica i fotografija, što je verovatno namenjeno onima sa sporijom internet konekcijom.
 
Najviše je poboljšana sekcija direktnih poruka. Svako ko razmenjuje direktne poruke na Twitteru zna da je interfejs za poruke nedovoljno dobar. 
 
Nova verzija je daleko od nezavisne aplikacije za dopisivanje kojoj su se mnogi nadali, ali ipak predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na staru verziju. Nema više jednog malog pop-up prozora, jer klik na poruke prikazuje celu stranicu samo za njih, tako da brzo možete pogledati postojeće poruke, pregledati zahteve za poruke i poslati nove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija