Instagram uvodi funkciju protiv uznemiravanja

Aplikacija Instagram dodala je funkciju protiv uznemiravanja, koristeći veštačku inteligenciju za skeniranje fotografija kako bi identifikovala eventualno problematične sadržaje.
Instagram uvodi funkciju protiv uznemiravanja
Foto: Pixabay
Ta funkcija automatski prepoznaje elemente uznemiravanja i izveštava o sadržaju. Potom zaposleni u Instagramu razmatraju da li će fotografija ostati ili biti uklonjenja, izjavio je direktor te aplikacije Adam Moseri.
 
"To će nam pomoći da identifikujemo i uklonimo mnogo veći broj uznemiravajućih sadržaja", rekao je Moseri i dodao da je to veliki korak jer mnoge "žrtve maltretiranja ne prijavljuju" uznemiravanja.
 
Primena te funkcije postpeno će biti raspoređena tokom narednih nedelja na celokupni sistem Instagrama.
 
Moseri je rekao da je uznemiravanje na internetu složeno pitanje za rešavanje i da će ekipa Instagrama raditi da ga što više ograniči.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).