Junajted erlajns i putnik izbačen iz aviona postigli nagodbu

Putnik koji je nedavno silom udaljen sa prebukiranog aviona američkog avioprevoznika "Junajted erlajns", i uz to prebijen, postigao je finansijsku nagodbu da tom kompanijom.
Junajted erlajns i putnik izbačen iz aviona postigli nagodbu
Foto: Pixabay
Taj putnik, lekar Dejvid Dao (69) izgubio je dva prednja zuba i zadobio prelom nosa i potres mozga kada je početkom aprila izbačen iz aviona na letu iz Čikaga ka Luivilu, da bi se napravilo mesta za prekobrojno osoblje "Junajted erlajnsa".
 
Njegovi advokati rekli su da je uslov isplate da ne bude otkriven iznos nagodbe, preneo je BBC.
 
"Junajted erlajns" je ranije saopštio da će ubuduće nuditi i do 10.000 dolara putnicima da odustanu od putovanja na prebukiranim letovima. Ta odluka je doneta tokom analize poslovnih posledica izbacivanja putnika iz aviona "Junajted erlajnsa" na letu koji je bio prebukiran.
 
Incident je izazvao gnev javnosti, koja je osudila potez aviokompanije.
  • Tako treba

    28.04.2017 12:49
    U svakom zlu krije se i nešto dobro. Mora da je debelo unovčio to maltretiranje, čim se cifra krije. Neka, i treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.