Nemačka neće zvati Rusiju u G8

Nemačka vlada je saopštila da ne planira da pozove Rusiju da se vrati u klub najrazvijenijih industrijskih zemalja G-8 (G-7 + Rusija).
Nemačka neće zvati Rusiju u G8
Foto: Pixabay
Rusija je izbačena iz grupe G-8 zbog pripajanja ukrajinskog poluostrva Krima 2014. godine i pomaganja proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine.
 
Portparol nemačke kancelarke Štefen Zajbert rekao je da "promena formata grupe G-7 nije trenutno na dnevnom redu".
 
Zajbert je to rekao novinarima pred put nemačke kancelarke Angele Merkel u Rusiju, koja će u utorak, u Sočiju, s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarati o situaciji u Ukrajini, Siriji i Libiji. 
 
Nemačka će u julu biti domaćin samita šire grupe G-20, koja obuhvata najrazvijenije i najbrže rastuće ekonomije, a čija je članica i Rusija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet