Mesiju potvrđen 21 mesec zatvora

Španski vrhovni sud potvrdio je danas odluku Suda u Barseloni da se fudbaler Barselone Lionel Mesi kazni sa 21 mesec zatvora zbog utaje poreza.
Mesiju potvrđen 21 mesec zatvora
Foto: Pixabay
Odbačene su žalbe Argentinca na presudu iz prošle godine, dok je njegovom ocu Horheu ublažena kazna na 15 meseci. Oni su osuđeni za utaju 4,1 milion evra tokom marketinških aktivnosti između 2007. i 2009. godine.
 
Ipak, prema španskom zakonu, ukoliko prethodno nisu imali sličnih prekršaja i ako je kazna ispod dve godine presudu mogu da služe van zatvora.
 
"Bio sam posvećen fudbalu, verovao sam ocu i advokatima i njih sam ovlastio da se bave tim poslovima. Nisam pomislio da bi mogli da me prevare i ne verujem u to", rekao je Mesi na sudu. Njegovi advokati spremaju žalbu i na ovu odluku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet