Počela da radi najveća plutajuća solarna elektrana na svetu

Najveća plutajuća solarna elektrana na svetu počela je da proizvodi struju i priključena je na lokalnu elektroenergetsku mrežu kineskog grada Huainan, saopštila je kompanija Sangrou koja je gradila tu elektranu.
Plutajuće solarno postrojenje smešteno je u južnoj kineskoj pokrajini Anhui. Sangrou, vodeći globalni proizvođač ovakvih sistema, objavio je da je postrojenje povezano na mrežu i da počinje sa isporukom struje dobijene iz energije sunca domaćinstvima na tom području.
 
Ova elektrana, snage 40 megavata, preotela je titulu najveće plutajuće solarne fabrike električne energije na svetu od sličnih postojenja u Indiji i Australiji. Pošto su solarne ploče postavljene na vodi, hladniji vazduh na površini pomaže da se smanji rizik od pregrevanja panela i atrofije solarnih ćelija, što se dešava pri izlaganju višim temperaturama.
 
Ovo je jedan od koraka kineske vlade, koja je često na meti kritika zbog emisije štetnih gasova, u njenom nastojanju da postane lider u primeni sistema obnovljive energije. Kina je najavila planove za povećanje upotrebe nefosilnih goriva za 20 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet