Poplave u Šri Lanki: 103 nastradalo, 230.000 iseljeno iz domova

Indija se uključila u pružanje pomoći Šri Lanki, nakon što su u monsunskim poplavama poginule najmanje 103 osobe, a oko 230.000 osoba je moralo da napusti svoje domove.
Poplave u Šri Lanki: 103 nastradalo, 230.000 iseljeno iz domova
Foto: Pixabay
Obilne kiše koje su padale izazvale su najveće poplave i klizišta na jugu i na zapadu zemlje, a u pružanju pomoći učestvuje i vojska koja sa avionima spasava stanovnike i dostavlja meštanima, do kojih nije moguće doći kopnom, neophodne potrepštine.
 
Kako prenosi AFP, 113 osoba se vodi kao nestalo.
 
Ministar za unutrašnje poslove upozorio je na opasnost od novih poplava i apelovao na stanovnike koji žive u nižim područjima, da se prebace u više delove zemlje.
 
"Imamo izveštaje da postoje neke oblasti gde ni helikopteri ni čamci ne mogu da priđu", rekao je on i dodao da je vlada dopremila 10.000 prsluka za spašavanje ljudima koji su zaglavljeni u mestima, da im posluži dok se ne prebace na sigurniji teren.
 
Vlada Šri Lanke otvorila je i 104 privremenih skloništa u državnim zgradama gde je smestila ljude koje je spasila od poplava i klizišta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet