Trampov savetnik: Iran je kriv za sve probleme

Svetska zajednica mora da preduzme "koordinisane napore" kako bi se suprotstavila dejstvima Irana na Bliskom istoku, izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Herbert Makmaster.
"Mislim da je očigledno da Iran doprinosi širenju naoružanja po čitavom regionu. Sve je to veoma dobar razlog za koordinisane napore za suprotstavljanje destruktivnom i destabilišućem ponašanju Irana", rekao je Makmaster na konferenciji za novinare u italijanskom gradu Taormina, gde je održan samit G7. 
 
Savetnik američkog lidera nazvao je Iran "jednim od najvećih sponzora terorizma na svetu" i optužio ga praktično za sve probleme na Bliskom istoku. 
 
"Iran podržava Hezbolah u Libanu, pruža finansijsku podršku Hamasu, doprinosi međuetničkim ratovima širom regiona, podržava režim predsednika Sirije Bašara el Asada, uključujući i njegovo korišćenje hemijskog oružja protiv civila, a podržava i talibane u Avganistanu", izjavio je Makmaster. 
 
Nakon što je Iran 29. januara izveo probe balističke rakete srednjeg dometa, SAD su proširile sankcioni spisak, uključivši u njega 13 fizičkih lica — državljana Irana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, Kuvajta i Libana. Na spisku je i 12 kompanija iz Irana, Libana, Kine i UAE. Sankcije se tiču iranskog programa za pravljenje balističkih raketa i podršku libanskoj šiitskoj grupi Hezbolah, koju Vašington smatra terorističkom.
  • Joca

    27.05.2017 21:48
    biznis
    Ovi su fantasticni, svake godine imaju novog krivca . Kako ce opravdati troskove za prethodno promasene krivce ili se to vise ne radi u savremenom demokratskom svetu.
  • Novosađanin

    27.05.2017 21:27
    Širenje naoružanja?!?
    Iran je kriv za širenje naoružanja?!? Kome on to govori* Da li misli da su u svetu svi budale? Zna se ko prodaje naoružanje svima, ne birajući...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet