FOTO: Objavljena mapa 48 zemalja koje su u najvećoj opasnosti od terorizma

Britansko ministarstvo inostranih poslova izdalo je upozorenje u kojem navodi listu 48 zemalja u kojima će se najverovatnije dogoditi naredni teroristički napadi.

Najrizičnije zemlje za turiste su Nemačka, Francuska, Turska i Belgija. Zatim slede Egipat, Indonezija, Rusija, Mjanmar, Kenija, Filipini, Kolumbija, Tajland i Australija.

Ljubitelji putovanja trebalo bi da izbegavaju i Bliski istok, uključujući Irak, Saudijsku Arabiju, Jemen, Siriju, Liban, Izrael i Avganistan.

Prošle godine rizičnim su bili proglašeni Katar, Kuvajt, Tanzanija, Senegal, Gana, Burkina Faso Južnoafrička Republika, Oman, Sijera Leone, Gvineja, Liberija i Mozambik, a ove godine na listi su se našle još četiri zemlje: Mauricijus, Singapur, SAD i Zambija.

Opasnost je ove godine manja u Etiopiji, Grčkoj i Irskoj.

Zemlje sa najmanjim rizikom od terorističkog napada su Island, Bolivija, Ekvador, Poljska, Češka, Švajcarska, Mađarska, Vijetnam i Japan.

  • deficit

    28.05.2017 17:41
    @Vuki ,ti Rusiju smatraš "generatorom demokratije?" Da li si pogledao celu mapu,? Ili samo lupati o tome,vidiš SAD pa ti je ceo svet Zapad
  • Vuki

    28.05.2017 16:50
    Kako su zakovali tako i dobijaju. Svi ti "generatori demokratije" su ekonomski vazali mocnika koji unistavaju ljudske zivote. Nekad je bliski istok gde su ubijali bombama hiljade dece bio daleko a sad im je dosao na kucni prag. Posto su njihovi gradjani kao i nasi operisani od mozga glasaju za iste debile svaki put.

    Pogledajte CrimeMap pojedinih amerkckih gradova - kad bi ste je pogledali ozbiljnije nikad ne bi ste isli tamo jer su opasniji od terorista.

    Siri se panika u evropi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.