VIDEO: Od gušenja umrlo 36 osoba u kazinu u Manili

Najmanje 36 osoba umrlo je posledica od gušenja u kockarnici u Manili pošto je u petak naoružani napadač upao u dvoranu kockarnice i zapalio stolove, rekli su zvaničnici.
Portparol predsednika Filipina Ernesto Abela potvrdio je medijske izveštaje da su iz hotelskog kompleksa izneta 34 tela i dodao da napad nije povezan sa islamističkim militantima koji su zauzeli grad na jugu Filipina.
 
"Sve ukazuje na kriminalni čin, kako izgleda, emotivno poremećenog pojedinca. Sve 34 preminule osobe umrle od gušenja", rekao je Abela.
 
Policija je kasnije objavila da je poginulo 36 osoba, a među nastradalima je i osumnjičeni koji je sam sebe zapalio. Filipinski zvaničnici ranije se rekli da je u napadu poginula jedna osoba, a povređeno najmanje 30, neke teže, dok su u panici bežale pred napadačem.
 
Napad, koji je izvršen u petak jurišnom puškom M4 u hotelskom kompleksu u Manili, izazvao je strah da je reč o delu terorista, ali prvi čovek filipinske policije Ronald Dela Rosa ranije je izjavio da policija smatra da je bila reč o pokušaju pljačke.
 
Osumnjičeni je pucao na policajce koji su pokušavali da ga uhapse pre nego što se zapalio u hotelskoj sobi u hotelu Resorts World Manila, rekao je direktor policije u Manili Oskar Albajade.
 
"Ubio se u sobi 510", rekao je Albajade za lokalnu radijsku stanicu. "Pucao je na naše ljude. Naša je procena da je izvršio samoubistvo zapalivši se."
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.