VIDEO, FOTO: Teroristički napad u Londonu, najmanje sedmoro ubijenih

Najmanje sedam osoba je ubijeno, a više od 50 je povređeno u dva napada koji su se dogodili na Londonskom mostu i na pijaci Borou.
Jedna povređena osoba nije uspela da preživi, javlja agencija Beta.
 
Ubijeno je i troje napadača, prenosi Rojters.
 
List Dejli mejl objavio je video-snimak na kojem se vidi novinar Džef Ho koji je povređen u terorističkom napadu u Londonu u noći 4. juna. Ranije su njegovi prijatelji stavili njegovu  fotografiju na Tviter sa molbom da im se pomogne u potrazi za nestalim prijateljem na području pijace Borou.
 
Na snimku se vidi kako on teturajući ide ka kolima hitne pomoći u pratnji lekara. Čovek pokriva vrat majicom, a grudi, stomak i pantalone su mu prekriveni krvlju. 
 
 
Premijerka Tereza Mej poručila da će se incidenti u Londonu tretirati kao akt terorizma, prenosi N1.
 
Najpre su se pojavile informacije da se vozač u belom kombiju zakucao u pešake na mostu, a potom i da je došlo do napada nožem na obližnjoj pijaci Borou. I policija je saopštila da će ove napade tretirati kao terorističke.
 
Nakon ispitivanja trećeg incidenta u Voksholu, policija je sopštila da taj napad nema veze s napadima na Londonskom mostu i pijaci Borou.
 
Nekoliko osoba je povređeno na Londonskom mostu, kada je kombi uleteo u pešake. Most je zatvoren za saobraćaj u oba pravca, saopštili su zvaničnici. 
 
 
BBC je preneo da je policija uhapsila vozača, a pojedini mediji prenose da se traga za tri osumnjičene osobe. Specijalne antiteorističke jedinice su na licu mesta, javlja britanski javni servis.
 
Reporterka BBC-ja, koja se zadesila na licu mesta u trenutku nesreće, kaže da je kombi vozio muškarac i da je, kako joj se čini, vozio brzinom od oko 80 kilometara na sat. 
 
 
"Projurio je pored mene i udario pet ili šest ljudi. Udario je dve osobe ispred mene i još tri iza mene", ispričala je ona za BBC. Dodala je i da se kombi kretao iz pravca centralnog Londona prema južnoj strani reke, kao i da je kasnije videla da policija stavlja lisice muškarcu koji na sebi nije imao majicu.
 
Vil Orton se nalazio u pabu u blizini kada se incident dogodio, kaže da je mnogo ljudi utrčalo unutra.
 
"Mislili smo da se neko potukao napolju", ispričao je on.
 
Nakon incidenta na Londonskom mostu, policijske jedinice su sinoć morale da intervenišu i u području Borou pijace zbog prijava o izbadanju, posle čega je došlo i do pucnjave.
 
 
Policija je zatražila da svi koji se nalaze u blizini Londonskog mosta, pijace Borou ili Vokshola što pre udalje i potraže sklonište. 
 
Premijerka Velike Britanije Tereza Mej rekla je da je obaveštena o incidentima koji su se odigrali u Londonu.
 
Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kom pripadnici policije na nišanu drže nepoznatog muškarca, ali nije utvrđeno da li je on upleten u bilo koji od incidenata.
 
Podsetimo, u Mančesteru je 22. maja bombaš samoubica usmrtio 22 osobe na koncertu američke pop pevačice Arijane Grande.
  • Limanac

    04.06.2017 16:14
    ...
    Formirati odrede smrti, i po kratkom postupku se obracunati sa teroristima. Demokratija ovde ne pali, samo cvrsta ruka nas moze spasiti.
  • ns

    04.06.2017 15:31
    Engleske vojnici su 100 puta veci teroristi od islamske drzave i ubijaju nevine po svetu ukljucujuci i nas vec vekovima.
  • Bili Piton

    04.06.2017 14:39
    Pitanjce
    Hoćemo li mi sad Engleze da bombardujemo zbog ubistva ova tri nevina teroriste muslimana? Neka veliki napredni voda pita svog drugara Blera za savet!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet